Все още е зима и повечето снимки са на закрито. Харесваше ми да снимам по празниците, защото можех да използвам почти през цялото време любимите ми ‘christmas lights’ в сесии, портрети или като част от декор. Има нещо магическо в кръгчетата светлина, към които лесно можеш да се пристрастиш 😊

Pure magic

Когато става въпрос за фотография, светлината е всичко. Естествена или изкуствена, без нея снимката няма как да се получи. Един от най-завладяващите ефекти на светлината в снимките е ефектът “bokeh” – когато не е на фокус, тя се превръща в сфери с почти нереална естетика.

С Дари направихме няколко кадъра с коледните лампички, а за да постигна достатъчно интересно боке ги разположих както зад нея, така и съвсем близо до обектива. Красиво момиче и цветни кръгове в дефокус. Разкош!

 

 

Natural beauty, natural light

Обичам да снимам на естествена светлина и все повече ми харесва да постигам този ефект дори с малко помощ от преносима светкавица и лек модификатор. За семплите портрети използвах естествената светлина от прозореца, която запълних с високо поставена на статив Godox Ving V860 II TTL на ръчен режим и с дифузен чадър. Отново снимах на доста отворена бленда, което в комбинация с меката светлина ми осигури ефирни портрети в nude тоналност.

 

 

Monochrome

Дари искаше и няколко портрета на урбанистичния дигитален принт, за които реших, че е най-добре да бъдат монохромни, използвайки острата директна светлина от съседния прозорец.

 

 

Do all things with love

Всичко това се случи в рамките на не повече от 15-20 минути, между планираните за деня семейни снимки. Няма задължително място и време, за да се направи красив портрет. Красотата може да бъде навсякъде, необходимо е само да я видим 😊